Menu

Ingredienser

+

Lammfärs

Pizza botten

  • Harissa 100.0 g
  • Ost, haloumi riven 100.0 g
  • Bakplåtspapper

Vid servering

  • Yoghurt 100.0 g

Manakish brukar ibland kallas det libanesiska kökets svar på pizza och består av vetedeg toppad med timjan, ost eller köttfärs. I Libanon köper man den i små stånd på stan och äter den oftast till frukost, men den passar även bra till mellanmål eller liten lunch.

...

Förberedelser

  1. Ugn

    • Värm ugnen till 225°. Ställ in två plåtar i ugnen.
  2. Lammfärs

    • Bryn färsen med lök, spiskummin och ras el hanut. Tillsätt Knorr Professional kryddpasta, citronskal, oxfond och persilja.
  3. Pizza botten

    • Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen ca 10 minuter. Skär degen två delar och kavla ut båda till runda pizzor på bakplåtspapper.
    • Bre harissa-såsen på degen och toppa sedan med färsen. Avsluta med att lägga osten på. Ta ut den heta plåten ur ugnen och dra papperet till plåten.
    • Grädda manakisherna i ugnen 7−10 minuter. Brödet ska bli vitt och mjukt men inte ta färg.
  4. Vid servering

    • Servera bröden dem nygräddade, gärna med yoghurt. Skär upp som tårtbitar eller vik brödet.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny