Menu

Ingredienser

+

Marockanska köttbullar:

Till tomatsåsen


Många folkslag har under årens lopp lämnat bidrag till Marockos matkultur. Köket hämtar influenser från folkgrupper som berber, araber, morer och judar i Mellanöstern, medelhavsländerna och Afrika. Recepten omfattar allt från de kungliga kockarnas i städerna Fès, Marrakech och Rabat till recept som det nedan, från den fattiga landsbygden. Där fungerar ris som utfyllnad i köttfärsen och riset gör att köttbullarna kommer att bli lite större när de kokat färdigt, eftersom riset sväller.

...

Förberedelser

  1. Marockanska köttbullar:

    • Blanda samman färs,okokt ris, kryddpuréer, ägg, vatten och torra kryddor till en homogen färs. Rulla små köttbullar av färsen (som en fem krona)och lägg dem i ett smort GN bläck.
  2. Till tomatsåsen

    • Fräs löken i olja. Tillsätt Knorr PROFESSIONAL kryddpuréer och de torra kryddorna, och låt svettas en stund.
    • Häll på Knorr Tomatino, Knorr Kycklingfond och vatten och låt koka upp. Smaka av och justera kryddningen med citronsaft, salt och peppar.


  3. Avslutningsvis:

    • Täck köttbullarna med tomatsåsen (tillsätt evt mer vatten om så behövs).
    • Baka rätten klar i ugnen vid 175 garder ca 45 min. När riset i köttbullarna är mört så är köttbullarna klara.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny