Menu

Ingredienser

+

Till soppan

  • Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 800.0 ml
  • Fänkål, färsk 100.0 g
  • Fänkål, hela frön 1.0 msk
  • Sherry torr 200.0 ml
  • Purjolök i bitar 0.5 stk
  • Rapsolja 2.0 msk
  • Nässlor rensade 200.0 g
  • Bladpersilja plockad 50.0 g
  • Spenat färsk 50.0 g
  • Smör normal saltat 100.0 g

Rökt äggula

  • Ägggulor 10.0 stk
  • Rapsolja kallrökt 200.0 ml

Enkel, lyxig och vårigare än det mesta. En nässelsoppa tas nästan alltid emot med ett leende, inte minst om den har en rökt äggula som kronan på verket. 

...

Förberedelser

  1. Till soppan

    • Fräs på fänkålsfrön, fänkål och purjolök i olja.
    • Slå på sherryn och låt småkoka i 5 minuter.
    • Slå i buljongen och koka i ytterligare 30-40 minuter. Sila genom finmaskig sil.
    • Förbered en stor bunke med iskallt vatten.
    • Koka upp vatten och blanchera nässlor, spenat och persilja i ca 1 minut. Kyl i isvatten.
    • Pressa ur vätskan och mixa tillsammans med buljongen och smöret i en kannmixer. 
  2. Rökt äggula

    • Sätt ugnen på 65°C.
    • Värm oljan till 70°C.
    • Lägg gulorna i ett litet fat och täck med oljan. Sätt in fatet i ugnen och låt stå i 1 timme. Ta ut gulorna och ta försiktigt upp dem från fatet.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny