Menu

Ingredienser

+

New England Clam Chowder

  • Blåmusslor, färska 4.0 kg
  • Sidfläsk, rökt tärnat 250.0 g
  • Lök, tärnad 300.0 g
  • Vatten 3.0 l
  • Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L 70.0 g
  • Sötpotatis, skalad och tärnad 750.0 g
  • Matlagningsgrädde 200.0 ml
  • Salt 4.0 g
  • Svartpeppar, grovmald 2.0 g
  • Smör, osaltat 50.0 g

Hela New England-kusten är ett paradis för alla som älskar musslor och andra skaldjur. En av de populära rätterna är Clam Chowder, som är uppkallad efter en chaudière, dvs. en fransk gryta som man användes för att koka soppa.

...

Förberedelser

  1. New England Clam Chowder

    • Koka upp vatten i en stor gryta och tillsätt Knorr Fiskfond.
    • Tillsätt de tvättade och borstade musslorna och ångkoka dem tills de är möra.
    • Lyft upp skalen ur fiskfonden och sikta 1 l genom en silduk/durkslag.
    • Hacka de kokta musslorna grovt.
    • Stek det rökta fläsket i en gryta på svag värme tills det är gyllengult och sprött.
    • Ta bort fläsktärningarna från grytan och stek löken i fettet. Tillsätt därefter potatis och fond och koka potatisen tills den är mjuk.
    • Häll tillbaka musslor och fläsk i soppan.
    • Värm upp Matlagningsgrädde och tillsätt den i soppan. Låt soppan småkoka i cirka 5 minuter. Stormkoka inte.
    • Smaka av med salt och peppar och vispa till sist i kallt smör i soppan.
    • Servera soppan i förvärmda soppskålar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny