Menu

Ingredienser

+

Sushiris

  • Sushiris 6.0 dl
  • Mirin, risvin 100.0 g
  • Vinäger, ris 100.0 g
  • Salt, fint 2.5 tsk

Koreansk Chilimajo

Marinad

  • Soja, japansk 7.0 msk
  • Olja, sesam 3.0 msk
  • . el lime nypressad 3.0 msk
  • Chilipasta, Koreansk (Go chu jang) 2.0 msk

PokeBowl

Kimchi


Vi älskar bowls i alla möjliga varianter, färger och former. Just den här har vi proppat full med både härliga smaker och texturer. Ett perfekt sätt att lära känna våra användbara NoBeef Slices från The Vegetarian Butcher.

...

Förberedelser

  1. Sushiris

    • Koka riset enligt anvisningarna.
    • Vispa samman salt, mirin och vinäger.
    • Lägg det nykokta riset i ett bleck och slå smaksättningen ut över, blanda försiktigt med träsked.
    • Täck smaksatt ris med plastfilm och låt det dra i 30 minuter före använding
  2. Koreansk Chilimajo

    • Blanda alla ingredienserna till chilimajon. Ställ i kyl.

  3. Marinad

    • Blanda ihop marinaden och ställ åt sidan
  4. PokeBowl

    • Börja med att blanda alla ingredienserna till chilimajon. Ställ i kyl.
    • Dela avokadosarna på mitten, ta ut kärnan och lossa avokadohalvan från sitt skal. Sota avokadohalvorna med en gasbrännare och skiva sedan i tunna skivor.
    • Lägg riset i botten på en fin skål och toppa med salladslök, kimchi, sojabönor, rädisor, lime halva och sotad avokado.
    • Bryn The Vegetarian Butcher NoBeef Slices i matolja i ca 2 minuter. Vänd upp med marinaden.
    • Addera NoBeef Slices till till bowl, spritsa över chilimajo och strössla med sesamfrön. Avsluta med koriander. 
     
  5. Kimchi

    • Ansa och skölj salladskålen. Skär i 5 cm stora bitar och blanda noga med salt. Låt stå i rumstemperatur i 5 timmar.
    • Dela igenom det vita av purjolöken, strimla fint i halvmånar. Skölj noga. Spola bort överflödigt salt från kålen och pressa ur vätskan med händer i durkslag.
    • Blanda kålen med kimchibas, fint riven vitlök och ingefära och purjolök.
    • Blanda Knorr Cold Base redning med Go Chu Garu och vänd samman med kålen.
    • Födela kålen i två vakuumpåsar och hårdvacka. Förvara kylt i minst ett dygn men gärna längre.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny