Menu

Ingredienser

+

Potatisgratäng med konfiterad anka

  • Anka, lår 500.0 g
  • Ägg, gula 120.0 g
  • Vatten 800.0 ml
  • Schalottenlök, finhackad 50.0 g
  • Knorr Umami 3 x 1 kg 15.0 g
  • Svartpeppar, grovmald 2.0 g
  • Ost, parmesan riven 150.0 g
  • Ströbröd 30.0 g
  • Margarin, flytande 50.0 g

Detta är en av de "tunga" rätter som finns i södra Tyskland där vi kombinerar potatis med anka. Det passar väl med alla kalla öl som traditionsenligt konsumeras under den kända Oktoberfesten i München.

...

Förberedelser

  1. Potatisgratäng med konfiterad anka

    • Blanda vatten, äggula, matfett och Knorr Umami.
    • Tillsätt Knorr Cold Base Potatismos, kallrörd,under vispning tills det är helt blandat.
    • Tillsätt lök, ankkött, ost och färskmalen peppar.
    • Häll massan i ett smort fat och strö över ströbröd (och eventuellt lite av osten).
    • Grädda och gratinera i ugn tills den är genomvarm och gyllene.
    • Servera gärna med en krämig pepparsås och grönsaker efter smak.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny