Menu

Ingredienser

+

Lager 1

Lager 2

Lager 3

Montering

  • BOTNAR:
  • Kavringlimpa, kantskuren 1.0 stk
  • Smörgåstårtsbottnar (25x38 cm), kantskurna 3.0 stk

Garnering

  • Bladsalladshuvud 1.0 stk
  • Ägg, kokta (8 min) 6.0 stk
  • Stenbitsrom, svart 75.0 g
  • Stenbitsrom, röd 75.0 g
  • Räkor, handskalade 300.0 g
  • Lax, kallrökt i skivor 300.0 g
  • Färskost 150.0 g
  • Citron 1.0 st
  • 1/2 Gurka

En klassisk smörgåstårta som lagats med stora doser kärlek och höga smaker är ett trevligt inslag på vilken tillställning som helst. I den här varianten sätter vi HELLMANN’S Professional på prov. Smaklig spis!

...

Förberedelser

  1. Lager 1

    • Hacka ansjovisen i små bitar om max 0,5 cm. Blanda med resterande ingredienser. Detta kan göras dagen innan. 
  2. Lager 2

    • Blanda ihop samtliga ingredienser. Detta kan göras dagen innan. 
  3. Lager 3

    • Hacka räkorna fint och blanda med resten av ingredienserna. Smaka upp med salt och peppar. Detta kan göras dagen innan.
  4. Montering

    • Lägg kavring i botten på ett fat.
    • Bred ut lager 1 jämnt fördelat över brödet. Lägg på en ljus botten och tryck till försiktigt
    • Fördela röran till lager 2 jämt över bottnen. Lägg på en ljus botten och tryck till försiktigt.
    • Fördela lager 3 jämt över bottnen. Lägg över den sista smörgåstårtsbottnen och tryck till försiktigt.
    • Bred ut ett tunt lager färskost på den monterade tårtan. Fukta smörpapper och täck runt om. Detta görs med fördel dagen innan!
  5. Garnering

    • Tärna äggen i ½ cm stora bitar. Krama ur vätskan från räkorna och lägg fina rader med ägg och räkor ovanpå tårtan. Klicka ut svart och röd kaviar. Vira små laxrosor och lägg på tårtan. Avsluta med att skiva sneda, tunna gurkskivor samt tunna citronskivor. Lägg ihop två och två, skär ett snitt och fläk ut.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny