Menu

Ingredienser

+

Gör så här


En ljuvlig soppa med härlig smak av svamp, örter och – inte minst – jordärtskocka. Ett ess i rockärmen på din soppmeny!

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Börja med att sätta ugnen på 225*C.
    • Skiva jordärtskockorna i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd upp med matolja, timjan, salt och peppar.
    • Baka dem mjuka och gyllenbruna i ca 25 minuter. Låt svalna
    • Krossa champinjonerna med händerna. Finhacka lök och vitlök. Fräs lök och svamp i smör. Slå på vatten, buljong och grädde. Låt småkoka i ca 15 minuter. Tillsätt mjölken och mixa till en slät soppa.
    • Smaka upp soppan med vinäger, salt och peppar.
    • Fördela jordärtskockorna i tallrikarna. Häll på soppan och droppa i lite tryffelolja och gräslök. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny