Menu

Ingredienser

+

Misomajonnäs

Krispig grönkål

  • Grönkål 100.0 g
  • Rapsolja 20.0 g
  • Salt

Stekt svamp

  • Svamp, blandad shiitake, champinjon och ostronskivling 400.0 g
  • Rapsolja 50.0 g
  • Salt och peppar

Rökt portabello

  • Portabella svamp 200.0 g
  • Vatten 300.0 ml
  • Liquid smoke 1.0 msk
  • Salt 3.0 msk

Vid servering


Fullpepprad med umami, saftighet och krisp gör det härtill en burgare värdig varje grillmeny med självrespekt.Hemligheterna heter misomajonnäs och rökig portabello.

...

Förberedelser

  1. Misomajonnäs

    • Blanda samman majonnäs, miso och soja.
  2. Krispig grönkål

    • Rosta i ugn 5 minuter 160 grader. Salta och förvara tort.
  3. Stekt svamp

    • Stek svampen  gyllenbrun. Salta och peppra.
  4. Rökt portabello

    • Skiva portabellon tunt. Koka upp vatten, salt och liquid smoke. Slå den varma vätskan över svampen. Låt stå i minst 24 timmar. Ta upp svampen ur vätskan. Torka av och stek eller grilla.
  5. Vid servering

    • Duscha burgarna lätt med matolja och grilla/stek i 6-8 minuter, vänd burgarna kontinuerligt.
    • Servera med tillbehör samt picklad rödlök i ett veganskt burgarbröd
Produkter
Recept
Favoriter
Meny