Menu

Ingredienser

+

Asiatisk rödcurry med kyckling, fisk, nötkött eller skaldjur


Röd och grön thaicurry är nog några av de mest kända thairätterna i väst! Thailand är numer ett vanligt och populärt resmål och därför har också thailändska råvaror blivit allt vanligare i våra kök. Som regel har thaicurry en tunn, soppliknande konsistens och äts för det mesta med ris eller bara som den är. 

...

Förberedelser

  1. Asiatisk rödcurry med kyckling, fisk, nötkött eller skaldjur

    • Stek thaicurryn försiktigt i lite olja (den ska inte ta färg).
    • Tillsätt vatten och kokosmjölk och koka upp. Tillsätt därefter Knorr Hönsbuljong, Knorr PPROFESSIONAL Kryddpuré Ingefära och Knorr Kryddpasta Vitlök och rör om.
    • Tillsätt kycklingen och låt sjuda i 10 minuter.
    • Tillsätt de övriga ingredienserna och låt sjuda i 5 minuter.
  2. Vid servering

    • Servera curryn med kokt ris och hackad koriander.
    • Kycklingen kan bytas ut mot fisk, skaldjur, fläskkött och nötkött – eller så har man bara grönsaker. Thaicurry fungerar utmärkt som vegetarisk rätt, eftersom alla de thailändska ingredienserna ger en kraftig smak.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny