Menu

Ingredienser

+

Gör så här

Vispat kaprissmör

  • Smör, osaltat 300.0 g
  • Kapris, hackad 60.0 g
  • Kapris 10.0 g
  • Citron, juice färskpressad 40.0 g
  • Citron, endast det rivna skalet 1.0 stk
  • Salt 5.0 g
  • Worcestershiresås 5.0 tsk
  • Svartpeppar, ny malen 1.0 g
  • Cayennepeppar, malen

Rödvinssås


Wienerschnitzel eller Klavschnitzel är Österrikarnas stolthet och görs klassiskt på kalvytter- eller innanlår som bankats tunn, paneras och sedan steks gyllenbrun och krispig. Riktigt gott tillsammans med vispat kaprissmör och rödvinssås.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Stycka köttet i 10 bitar à 130 g. Banka köttet mellan plast med ett platteringsjärn eller en liten kastrull. Schnitzlarna ska vara max 0,5 cm tjocka.
    • Vispa upp HELLMANN’S Professional med vatten. Lägg MAIZENA respektive ströbröd i varsitt bleck. Salta och peppra lite i majsstärkelsen. Doppa sedan schnitzlarna i 1. MAIZENA Majsstärkelse 2. HELLMANN’S-smet och 3. ströbröd.
    • Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna eller på ett stekbord. Stek schnitzlarna gyllenbruna. Salta.
    • Stek potatisen i smör och olja. Värm de gröna ärtorna med lite smör.Servera med stekt potatis, ärtor, rödvinssås, kaprissmör och citron.
  2. Vispat kaprissmör

    • Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa tills smöret är vitt och luftigt.
  3. Rödvinssås

    • Svetta rödlöken i en kastrull. Tillsätt sockret och låt löken karamelliseras.
    • Häll på rödvinet och reducera till hälften. Tillsätt Knorr Professional DEMI GLACE samt vatten och oxfond. Låt sjuda i ca 20 minuter och smaka upp med salt, svartpeppar och sherryvinäger.
    • Blanda MAIZENA med lite vatten och red av. Sila av såsen och servera.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny