Menu

Ingredienser

+

Gör så här


Föreställ dig riktigt mört och saftigt högrev som simmar i en mustig fond. Detta är grunden till vårt recept på Taquita Birria. Frasiga tortillas, med komplex smakprofil och saftiga fyllning, kommer garanterat att imponera på dina gäster

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Hetta upp en panna, salta köttet och bryn köttbitarna ordentligt i hälften av oljan. Dra åt sidan.
    • Hetta upp en gryta med rapsolja och fräs lök, vitlök, torkad chili, färsk koriander och torkade kryddor. När det börjar ta färg, tillsätt muscovadosocker, rödvin, Knorr Tomatino och vatten. Låt sjuda sakta tills den torkade chilin blivit mjuk. Mixa därefter helt slätt i en mixer eller med en stavmixer.
    • Häll tillbaka i grytan och tillsätt Knorr Professional DEMI-GLACE och Knorr Koncentrerad Oxfond. Lägg i köttet och lägg på ett lock. Låt sjuda sakta i ca 3 timmar. Smaka upp med salt. 
    • Lyft upp köttet när det faller isär och låt svalna något. Plocka sedan köttet fint. Blanda ihop med lite av den goda fonden köttet kokts i. När det svalnat, blanda i riven ost. 
    • Dela tortillabröden i 2 delar. Pensla med ägg runt kanterna och lägg ut köttet som en lång korv i mitten. 
    • Dra av en bit plast, lägg tortillan i mitten och rulla ihop tajt som en korv. Se till att ändarna går ihop.  
    • Fritera i 2-3 minuter och doppa sedan i en kopp med den mustiga birriafonden  toppad med lite färsk koriander. 
  2. Tips till dig som vill göra Taco Birria

    • Doppa majstortillan i fettet som ligger överst på birriafonden, lägg kött i mitten och vik ihop. Stek sedan krispigt i en stekpanna. Servera med hackad silverlök och koriander. Doppa slutligen i den mustiga Birriafonden
Produkter
Recept
Favoriter
Meny