Ingredienser
Tournedos av oxfilé med vispat ankleversmör, madeirasky, tryffel, balsamicobakade schalottenlökar och potatiskaka med gruyèreost.
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.5
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Madeirasås
Rödlök
/g
180.0 g
0%
Rödbeta, skalade
/kg
80.0 g
0%
Morötter, skalade
/g
120.0 g
0%
Rapsolja
/kg
40.0 g
0%
Rött vin
/l
5.0 dl
0%
Madeira (vin)
/l
2.0 dl
0%
Vitlök, skivad
/
8.0 g
0%
Timjan, 1 stk färsk kvist
/kg
0.0 kg
0%
Knorr Professional Demi-Glace 5 x 1 L
/l
1.0 l
0%
Champinjoner
/
40.0 g
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Potatiskaka
Potatis, skalad (fast sort)
/kg
1.4 kg
0%
Ost, Gruyère grovt riven
/kg
180.0 g
0%
Timjan, färsk hackad
/kg
3.0 g
0%
Smör
/kg
100.0 g
0%
Rapsolja
/kg
30.0 g
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Oxfilé
Oxfilétournedos 10 x 160g
/kg
1.6 kg
0%
Smör, till stekning
/kg
0.0 kg
0%
Rapsolja, till stekning
/kg
0.0 l
0%
Tryffel, svart
/g
0.0 g
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Vispat ankleversmör
Smör, rumstempererad
/kg
300.0 g
0%
Anklever (foie de canard), rumstempererad
/kg
100.0 g
0%
Porto (portvin)
/g
15.0 g
0%
Madeira (vin)
/l
15.0 g
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Balsamicolök
Schalottenlök, små eller borettanelökar
/kg
150.0 g
0%
Balsamico
/
80.0 g
0%
Salt
/g
4.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Madeirasås
-
Rödlök 180.0 g
-
Rödbeta, skalade 80.0 g
-
Morötter, skalade 120.0 g
-
Rapsolja 40.0 g
-
Rött vin 5.0 dl
-
Madeira (vin) 2.0 dl
-
Vitlök, skivad 8.0 g
-
Timjan, 1 stk färsk kvist
-
Champinjoner 40.0 g
-
Salt och peppar
Potatiskaka
-
Potatis, skalad (fast sort) 1.4 kg
-
Ost, Gruyère grovt riven 180.0 g
-
Timjan, färsk hackad 3.0 g
-
Smör 100.0 g
-
Rapsolja 30.0 g
-
Salt och peppar
Oxfilé
-
Oxfilétournedos 10 x 160g 1.6 kg
-
Smör, till stekning
-
Rapsolja, till stekning
-
Tryffel, svart
-
Salt och peppar
Vispat ankleversmör
-
Smör, rumstempererad 300.0 g
-
Anklever (foie de canard), rumstempererad 100.0 g
-
Porto (portvin) 15.0 g
-
Madeira (vin) 15.0 g
-
Salt och peppar
Balsamicolök
-
Schalottenlök, små eller borettanelökar 150.0 g
-
Balsamico 80.0 g
-
Salt 4.0 g