Menu

Ingredienser

+

Bakad rotselleri med krispigt skal, grönkål och miso

Vinägersalt

  • Salt,fint 100.0 g
  • Vitvinsvinäger 2.0 msk

Fylligt friterat möts upp av fräscht syrligt. En huvudrollsinnehavare i sig själv eller en jämlike till den griljerade fläsksidan.

...

Förberedelser

  1. Bakad rotselleri med krispigt skal, grönkål och miso

    • Börja med att riva av skalet med ett rivjärn eller skala tunt med potatisskalare. Spara skalet till fritering. 
    • Lägg rotsellerihuvudet på en stor bit aluminiumfolie, hyvla över smöret, salta och peppra. Vira in i folie och baka i ugn 175 C i ca 1-1½ timme. Ta ut, låt svalna och skär i mindre bitar. 
    • Värm frityroljan till 160C och fritera den rårivna rotsellerin gyllenbrunt. Ta upp och låt torka på papper. Fritera grönkålen snabbt så den blir krispig. Ta upp och lägg tillsammans med den friterade rotsellerin. Pudra över vinägersalt. 
    • Blanda majonnäs med misopasta och soja. 
  2. Vinägersalt

    • Blanda salt och vinäger, torka i ugn vid 70 grader i 12 timmar.
    • Mixa!
Produkter
Recept
Favoriter
Meny