Menu

Ingredienser

+

Kryddblandning

  • Gurkmeja 5.0 g
  • Vitpeppar, malen 2.0 g
  • Korianderfrö, malen 2.0 g
  • Spiskummin 2.0 g
  • Kardemumma malen 2.0 g
  • Kanelstång 2.0 g

Grytan

Till servering

  • Koriander, färsk hackad 10.0 g
  • Sydafrikanskt Aromatiskt Gult Ris

Unikt för Väst Cape och Sydafrika är det Cape Malaysiska köket. Där blandas afrikanskt med traditioner som kom med holländarna med slavar från Malaysia och Indonesien på 1600- och 1700-talet. Här en kycklinggryta som kan serveras med läckert gult ris.

...

Förberedelser

  1. Kryddblandning

    • Blanda samman samtliga torra kryddor till kryddblandningen.
  2. Grytan

    • Fräs löken mjuk i matfett på medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, hela nejlikor och fräs ytterligare 5 minuter.
    • Sänk till låg värme och rör med jämna mellanrum. Tillsätt kryddblandningen och chilin, och stek någon minut tills kryddorna doftar.
    • Tillsätt Knorr Tomatino, vatten och Knorr Kycklingfond. Lägg ner kycklingköttet, koka upp och sänk värmen till medel. Sjud i 5 minuter, rör om och tillsätt potatisen.
    • Sjud grytan på medelvärme i ytterligare 35 minuter tills potatis är mjuk.
  3. Till servering

    • Servera grytan medfärsk koriander ochgult ris.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny