Menu

Ingredienser

+

Brioche

  • Mjölk 500.0 ml
  • jäst 40.0 g
  • Vetemjöl 700.0 g
  • Socker 40.0 g
  • Salt 10.0 g
  • Honung 30.0 g
  • Rapsolja 75.0 ml
  • Mjölk och 1 ägg till pensling av bröd

Inlagd lök

  • Rödlök 400.0 g
  • WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L 100.0 g
  • Socker 200.0 g
  • Vatten 300.0 ml

Dijonmajonnäs

Smash-burgare

  • Nötkött, färs (25% fett) 2.0 kg
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • Till servering:
  • Cheddarost, skivad 20.0 stk

Syftet med att smasha burgare är att få en väl stekt yta (Maillardsreaktion); denna typ av karamellisering adderar mycket smak till hela burgarupplevelsen. Ett måste prova för alla burgarälskare!

...

Förberedelser

  1. Brioche

    • Värm mjölken till 38°C och lös jästen och tillsätt resten av ingredienserna. Knåda med degkrok i 12 minuter tills degen är elastisk. Täck med plastfolie och jäsa i en timme. Forma bullar och jäs ytterligare 20 minuter. Pensla bullarna med ägg och baka i ugnen på 200°C i cirka12-15 minuter tills de är gyllene.
  2. Inlagd lök

    • Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Skala och skiva löken så tunt som möjligt, helst på en mandolin. Häll den heta lagen över löken och låt svalna.
  3. Dijonmajonnäs

    • Blanda Hellmann's Professional med senap.
  4. Smash-burgare

    • Forma 20 köttbollar, varje boll ska väga 100 g.
    • Dela brödet och rosta den skurna ytan i fett. Smasha köttet på hett stekbord eller stekpanna med bakplåtspapper och något tungt (t.ex. en kastrull eller storstekspade), krydda med salt och peppar. Vänd burgarna och krydda igen, toppa med cheddar och 1 matsked Dijonmajonnäs. Lägg två burgare på varandra och toppa dem med inlagd lök och lägg köttet på brödet.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny