Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Entrecote på ben a 1 kg eller 3 st benfria a 600 g 3.0 stk
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • Steklök, skalade 39.0 stk
  • Sidfläsk, varmrökt 500.0 g
  • Skogschampinjoner 30.0 stk
  • Rapsolja
  • Rödvinssås, se nedan recept 1.0 l
  • Potatis, armandinepotatis, skalad
  • Mjölk 3.0 dl
  • Smör, normalsaltat 300.0 g
  • Olja, tryffel vit 1.0 tsk
  • Tryffel, svart färsk 30.0 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Gör så här


Ge dina gäster något att prata som en fin bit entrecote och en underbart lyxig och len tryffelpotatispuré! Kronan på verket blir en snabb men vansinnigt god rödvinssås på Knorr Professional DEMI-GLACE!

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Salta och peppra köttet. Grilla köttet till en innertemperatur på 52 grader och låt det därefter vila i rumstemperatur i minst 10 minuter. Skiva i lagom stora skivor. 
    • Skär det rökta sidfläsket i 1x1 cm stora bitar. Stek i matoljan tillsammans med löken och champinjonerna till de fått lite färg. Slå på rödvinssåsen och låt småkoka under lock i ca 25 minuter. 
    • Koka potatisen klar och låt ånga av ordentligt. Passera genom en passör eller finmaskig sil.
    • Värm mjölken och tärna smöret. Tillsätt mjölk och smör i den varma potatisen. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Riv ner den färska tryffeln.
    • Garnera med fint plockad bladpersilja.
  2. Rödvinssås

    Spara tid och energi men utan att tumma på smaken med hjälp av det här ljuvliga och snabba receptet på rödvinssås. Till vår hjälp tar vi Knorr Professional DEMI-GLACE. Smaklig spis!
  3. Gör så här

    • Hacka rödlöken fint och skär rödbetan i små bitar. Fräs på tillsammans med oljan tills det fått lite färg.
    • Slå i det röda vinet och reducera till hälften. Lägg i örter och vitlök och slå på Knorr Professional DEMI-GLACE. Låt såsen koka ca 20 minuter.
    • Skär champinjonerna och tomaten i bitar. Lägg ner i såsen och ställ åt sidan i 30 minuter. Sila genom finmaskig sil. 
    • Koka upp såsen och red av med MAIZENA uppblandat med lite vatten. Smaka upp med salt och nymald svartpeppar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny