Menu

Ingredienser

+

Grönsaker

  • Olja, oliv 50.0 g
  • Salt 5.0 g
  • Potatis, skalad 500.0 g
  • Lök, skivad 250.0 g
  • Blomkål 500.0 g
  • Zucchini, courgette 250.0 g

Sås


Tajine eller tagine är en fantastisk rätt gjord i en lergryta, vilket är ett populärt sätt att laga mat på i nordafrika som tagine ursprungligen kommit från innan den spridit sig över hela mellanöstern. Denna vegetariska rätt är enkel att göra, även till många gäster.

...

Förberedelser

  1. Grönsaker

    • Skär potatisen i rejäla klyftor. Blanda i olja och salt. Stek potatisen i varmluftsugn i 180 grader tills den är nästan mjuk. Tillsätt den strimlade löken och stek potatisen och löken tills de är mjuka.
    • Skär blomkålen och zucchinin i lagom stora klyftor. Rör grönsakerna i olja och smaksätt med lite salt. Tillaga grönsakerna i ugnen i 180 grader i cirka 10 minuter.
  2. Sås

    • Fräs de torra kryddorna i ett par minuter i olja. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt sjuda i 5 minuter.
    • Blanda MAIZENA Snowflake i en liten skvätt vatten och blanda i den kokande vätskan. Låt koka i ett par minuter och häll den varma såsen över de rostade grönsakerna. Du kan laga såsen dagen innan och värma så mycket som går åt.
    • Dekorera med färsk koriander eller persilja. Servera grytan med creme fraiche och couscous eller kokt ris.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny