Menu

Ingredienser

+

Första steg

  • mjölk, gärna laktosfri 100.0 ml
  • chili, färsk hackad 1.0 msk
  • timjan, färsk eller torkad 2.0 msk
  • riven ost 50.0 g
  • Salt 10.0 g
  • Socker 25.0 g
  • jäst 50.0 g
  • mjöl 500.0 g
  • Vatten 300.0 ml
  • HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L 100.0 g

Andra steget

  • Sesamfrö 50.0 ml

Baka eget hamburgerbröd och njut av garanterat blir extra saftiga bullar med HELLMANN`S Majonnäs. Receptet ger ca 12 st 80g bullar eller 24 st små sliders á 40g bröd  

...

Förberedelser

  1. Första steg

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda jästen och vattnet (fingervarmt). Blanda sedan i mjöl, majonnäs, timjan, chili, socker och ost. Knåda sedan degen på medelhastighet i 10 min, blanda sedan ner salt och blanda i ca 2 min. Låt degen jäsa 20-30 min eller till dubbel storlek.
  2. Andra steget

    Forma bullar/bröd i önskad storlek och låt jäsa till dubbla storleken under en duk. Pensla med lite mjölk och toppa med sesamfrön. Grädda i ca 10 min eller tills dom fått en fin gyllengul färg.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny