Menu

Ingredienser

+

Shawarma

Rostad kycklingmayo


En shawarma på fläskkarré med Mellanöstern känsla. Den autentiska marinaden med exotiska kryddor gör receptet till något alldeles extra tillsammans med den rostade kycklingmajonnäsen.

...

Förberedelser

  1. Shawarma

    • Skiva fläskkarrén i 5 mm tunna skivor och dela sedan skivorna på längden.
    • Blanda ihop kryddor, vinäger, must och honung.
    • Låt köttet marinera i marinaden en timme och trä sedan upp på spett enligt ”dragspelsmetoden” Spara den överblivna marinaden till grillningen.
    • Grilla spetten på hög värma tills de fått fin yta och är genomgrillade. Pensla på den överblivna marinaden under grillningens gång.
    • Strössla över fint skuren gräslök och servera med den rostade kycklingmayon.
  2. Rostad kycklingmayo

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär av bottnen på vitlöken och lägg i en ugnsfast form,ringla över lite olivolja
    • Lägg upp kycklingskinnet i en form och rosta tillsammans med vitlöken tills skinnet blivit krispigt och släppt allt sitt fett.
    • Pressa ut den rostade vitlökspurén ur vitlöken i en bunke och sila i kycklingfettet.
    • Ha i resterande ingredienser och mixa slätt med stavmixer
    • Servera
Produkter
Recept
Favoriter
Meny