Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Vatten 2.0 l
  • Ärtor, gröna nyskalade 400.0 g
  • Sparris, färsk grön skuren i rejäla bitar 500.0 g
  • Spenat, nysköljd 200.0 g
  • Vitlöksklyftor, stora 2.0 stk
  • Olja, oliv 1.0 dl
  • Lime, zest av 2.0 st
  • ., zest av 2.0 st
  • Skyr 3.0 dl
  • Spirulina 3.0 msk
  • Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 200.0 g
  • Färska Gröna Örter Efter Eget Val
  • Olja Till Stekning
  • Salt Och Peppar

En lätt, ljuvlig och lyxigt grön vårsoppa toppad med spirulina och färska örter är allt man behöver till förrätt den perfekta vårmiddagen.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Denna redda soppa kan göras med alla typer av gröna grönsaker, men här har vi använt färska gröna ärtor, grön sparris och spenat.
    • Skär ett par vitlöksklyftor i mindre bitar och stek dem gyllene i olivolja i en stekpanna (låt dem inte få för mycket färg, då blir de bittra i smaken ... men de måste vara gyllene och krispiga).
    • Lägg spenat, färsk sparris och ärtor i pannan och krydda med lite grönsaksbuljong, salt och peppar. Stek i cirka 2 minuter och lägg i en mixer med vatten, olivolja och lite juice från citrusfrukterna. (Du kan om du vill öka både smak och proteinhalt genom att tillsätta KnorrProfessionalKalvfond till soppan i stället för vatten)
    • Mixa ordentligt och värm upp soppan, smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt lite mer olivolja.
    • Rör ihop skyr med både saft och skal från citrusfrukterna och stek kikärterna.
    • Servera soppan toppad medcitronskyroch knapriga kikärter och strö överspirulina. Garnera med massor av färska örter
Produkter
Recept
Favoriter
Meny