Menu

Ingredienser

+

Pumpapuré

Långtidsbakad oxkind


Långkok är lite av den stressade kockens bäste vän. Preppa allt innan du går från jobbet och låt oxkinden bli klar under natten. Enklare än så blir det faktiskt inte. Servera med en gyllene pumpapuré. 

...

Förberedelser

  1. Pumpapuré

    • Rosta pumpan gyllenbrun i ugn på 200 grader tillsammans med olja och vitlök (ca 25–30 minuter).
    • Mixa till en slät puré tillsammans med grädde och ingefärapuré.
    • Smaka av med citron, salt och peppar. 
  2. Långtidsbakad oxkind

    • Salta och peppra köttet. Stek oxkinden gyllenbrun i smör tillsammans med vitlök och timjan.
    • Vacuumpacka köttet tillsammans med vin, vatten och fond. Kör på 80*C över natten.
    • Sila av buljongen och reducera ner till hälften. Smaka upp med MAILLE Sherryvinäger. Värm oxkinden försiktigt i såsen innan servering.
    • Servera med till exempel rostad potatis. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny