Menu

Ingredienser

+

Påbörja lammgrytan

Koka matvetet

Före servering

  • Bönor, vita kokta 300.0 g
  • Persilja, blad 100.0 g
  • Svartpeppar 2.0 g
  • Salt 8.0 g
  • Citron, juice färskpressad 100.0 g

Lammet har en självklar plats på Gotland. Här serveras lammkött i en gryta med smak av örter, citron, bönor och tomat.

...

Förberedelser

  1. Påbörja lammgrytan

    • Bryn grytbitarna och löken i smör.
    • Lägg köttet och löken i en gryta och häll på vattnet. Tillsätt Knorr Tomatinio, Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence och Knorr Professional Vitlökspuré och koka upp. Sänk värmen till låg och sjud tills köttet är mört. Lägg i rotsellerin och låt den sjuda med i 15 minuter.
  2. Koka matvetet

    • Koka upp Knorr Grönsaksfond och vatten, tillsätt matvetetoch bered enligt instruktion på förpackning.
  3. Före servering

    • Tillsätt matvetet, bönor och citronsaften till grytan. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar. Garnera med persilja.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny