Menu

Ingredienser

+

Linsfärslimpa

Gräddsås


Köttfärslimpa men utan köttfärs. Själva limpan är vegetarisk och vill man ha såsen likadan så byt ut buljongen.

...

Förberedelser

  1. Linsfärslimpa

    • Skala morot, rotselleri och lök och grovriv allt tillsammans med champinjonerna. Stek ur vätskan ur rivet.
    • Koka linserna enligt förpackningen.
    • I en matberedare pulsa alla ingredienser förutom ketchup och äppelcidervinäger. Häll smeten i en smord form.
    • Blanda ketchup och äppelcidervinäger. Ta hälften av ketchupsmeten och pensla på ytan av linslimpan. Grädda i ugn vid 190 grader tills inner temperaturenhåller 94 grader ca 35 minuter.
    • Pensla på resterande ketchupsmet och sänk temperaturen till 145 grader och kör ytterligare10 minuter.
  2. Gräddsås

    • Blanda vatten, mjölk, grädde, gelé, Knorr Brun Kalvfond, koncentrerad och salt i en kastrull.
    • Koka upp och red av med MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse.
    • Servera linsfärslimpan med potatispuré, rårörda lingon och pressgurka.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny