Menu

Ingredienser

+

Till mandelmassan

  • Sojadryck 100.0 ml
  • Mandel 200.0 g
  • Socker 85.0 g
  • Kanel malen 2.0 g

Till vetedegen

Vid servering

  • Socker, florsocker 20.0 g
  • Vaniljsocker 2.0 g
  • Grädde, vegetabilisk och vispbar

Här ett recept på en vegansk semla fylld med krämig mandelmassa och fluffig visp. Nybakade semlor slår det mesta och är en svensk klassiker!

...

Förberedelser

  1. Till mandelmassan

    • Blötlägg mandel i sojadryck i minst 8 timmar.
    • Mixa mandel, sojadryck och socker till en jämn massa, smaksätt med kanel.
  2. Till vetedegen

    • Lös jästen i sojadrycken och tillsätt socker, HELLMANN`S Vegan Majonnäs och nystött kardemumma.
    • Tillsätt mjöl succesivt under omrörning, arbeta degen med degkrok i 20 minuter.
    • Dela degen till 28 lika stora delar ( 30 g styck) och rulla till bullar.
    • Täck bullarna med bakduk jäs på plåt i 2 timmar, grädda i ugn vid 200 grader i 6 minuter, låt svalna under bakduk.
  3. Vid servering

    • Skär locken av bullarna och gröp ur lite av inkråmet som hackas och blandas samman med mandelmassan, fyll bullarna.
    • Vispa vispen tjock och smaksätt med vaniljsocker och hälften av florsockret, spritsa vispen på bullarna och toppa med lock.
    • Sikta florsocker över semlorna.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny