Menu

Ingredienser

+

Pavlova

Yuzucurd

  • Citron 80.0 g
  • Yuzu juice 20.0 g
  • Citron 6.0 g
  • Socker 100.0 g
  • Ägg 220.0 g
  • Gelatin, blad 1.0 st
  • Smör 130.0 g

Citrussallad

  • Grapefrukter 2.0 st
  • Clementiner 3.0 st
  • Apelsiner 2.0 st
  • Socker 40.0 g
  • Cointreau (apelsinlikör) 40.0 g
  • Passionsfrukt 2.0 stk

Chokladsorbet


Vad vore nyår (och livet) utan drömmig maräng och fluffig grädde? Inte mycket om du fråga oss. Den här festliga desserten är den perfekta avrundningen på en riktigt festmåltid. Smaklig spis och gott nytt år!

...

Förberedelser

  1. Pavlova

    • Vispa äggvita och salt tills det blir ett mjukt skum, tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa tills sockret löst sig. 
    • Vänd ner vinäger med en slickepott och sikta i MAIZENA. 
    • Lägg upp på spritspåse och spritsa runda maränger efter önskad storlek på smörad silpatmatta. Grädda i ugn på 130 grader i ca 55 minuter. Ta ut och låt svalna. 
    • Vispa grädden luftigt. 
  2. Yuzucurd

    • Koka upp socker, yuzu, citronsaft och citronskal.  
    • Rör i äggen och de blötlagda gelatinbladen. Koka upp sakta under omrörning med en slickepott och sila blandningen. Montera i det kylda smöret så curden svalnar snabbt. Kyl curden.
  3. Citrussallad

    • Skär ut filéer från citrusfrukterna. Pressa ut all juicen därefter. 
    • Koka upp juicen med sockret och låt sjuda så att det reducerar 30 %. Dra av och tillsätt Cointreau. Låt svalna. 
    • Gröp ur passionsfrukterna och blanda med citrusfiléerna. Slå över Cointreaulagen och låt stå och dra i kylen i minst 1 timma. 
  4. Chokladsorbet

    • Vispa ner cokladmoussepulvret i vatten och Cointreau tills det löst sig ordentligt (ca 2 min för hand). 
    • Häll upp på Pacojetburk och frys in i minst 8 timmar.  
    • Strax före servering; kör på glassprogrammet i Pacojeten. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny