Menu

Ingredienser

+

Gör grytan


Nordafrikansk one pot-gryta med pumpa och kikärtor - "Harira" är en mättande grönsakssoppa, som ursprungligen kommer från Marocko. Rätten serveras ofta under ramadan, eftersom den är stärkande och passar perfekt att bryta fastan med. Här har vi valt att göra om den klassiska soppan till en mustig gryta.

...

Förberedelser

  1. Gör grytan

    • Fräs löken mjuk i olja 5 minuter på medelvärme, tills löken och vitlök börjar få färg. Sänk värmen till låg och tillsätt selleri, peppar, gurkmeja och kanel. Fräs ytterligare någon minut och rör hela tiden.
    • Tillsätt linser, kikärter, Knorr Tomatino, saffran och persilja. Koka upp, sänk värmen och sjud på låg värme ca 15 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
    • Tillsätt pumpa, vatten, Knorr Grönsaksfond och lagerblad. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud grytan under lock 25 minuter.
    • Tillsätt pastan (risoni) och sjud vidare tills pastan är klar. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.



  2. Till servering

    • Strö färsk koriander över grytan före servering.
    • Grytan serveras gärna tillsammans med grönsallad.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny