Menu

Ingredienser

+

Porterstek

Potatisgratäng

  • Potatis, skalad, fast och skivad 1.5 kg
  • Grädde 35% (vispgrädde) (2) 1.0 l
  • Mjölk 5.0 dl
  • Lök, gul, skivad 200.0 g
  • Vitlök, skalad och riven 16.0 g
  • Timjankvist, färsk 1.0 stk
  • Lagerblad lagerblad 1.0 st
  • Salt
  • Vitpeppar, hel nymald
  • Smör 50.0 g
  • Ost, riven lagrad 150.0 g

Tillbehör

  • Broccoli, färsk ansad och skuren i mindre bitar 600.0 g
  • Gelé, Svartavinbär 400.0 g
  • Salt

Varför inte skämma bort dina gäster med känslan av söndag mitt i veckan? Den trevliga portersteken serverar vi med en krämig potatisgratäng, ljuvlig portersky samt svartvinbärsgelé och broccoli. Smaklig spis!

...

Förberedelser

  1. Porterstek

    • Svetta lök, vitlök, vitpeppar, timjan och enbär i en gryta på medelvärme.
    • Tillsätt Porter, vatten, DEMI-GLACE och soja. Lägg i köttet och lägg på locket. Sjud på medelvärme i ca 90 minuter (innertemperaturen ska vara 75 grader).
    • Ta upp köttet och låt vila. Låt skyn reducera ca 30 %. Smaka upp med salt, svartpeppar och red av med lite MAIZENA Majsstärkelse. Avsluta med en klick smör. 
    • Skiva sedan upp steken tunt med kniv eller på skärmaskin. Servera med potatisgratäng, svartvinbärsgelé, portersky och kokt broccoli. Se recept nedan.
  2. Potatisgratäng

    • Koka upp mjölk, grädde, örter, lök och vitlök på medelvärme. Tillsätt potatisen låt sjuda under omrörning till det börjar tjockna.
    • Häll upp i en smord ugnsform, häll över den rivna osten. Gratinera i ugnen på 225 grader ca 25 minuter. 
  3. Tillbehör

    • Koka upp saltat vatten. Blanchera broccolin i ca 2,5 minuter. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny