Menu

Ingredienser

+

Steg 1

  • Grönkål 600.0 g
  • Purjolök, vit 720.0 g
  • Smöreller margarin 30.0 g
  • Salt 10.0 g
  • Svartpeppar malen 1.0 g
  • Vitlök, hackad 8.0 g

Steg 2

Steg 3

  • Cream cheese 140.0 g
  • Matlagningsgrädde 200.0 ml
  • Vatten 100.0 ml
  • Salt 4.0 g

Steg 4

  • Pasta, lasagneplattor 250.0 g
  • Ost, riven 30.0 g

Prova vårt gröna alternativ till den gamla hederliga klassikern lasagne. Med lager av grönsaker och ljuvlig Italiensk kryddpasta så är denna kål-, purjo- och färskostslasagne en perfekt, enkel-att-göra-rätt. Den kan serveras som den är, alternativt som ett utmärkt tillbehör till fisk eller fågel.

...

Förberedelser

  1. Steg 1

    • Riv och strimla grönkålen, ta bort de grova stjälkarna, skölj och ånga i ugn i 5 minuter.
    • Dela och skiva purjolök, sautera mjuk i matfett i 8 minuter och krydda med salt.
    • Tillsätt vitlök och sautera vidare i några minuter, vänd ner grönkålen.
  2. Steg 2

    • Tillsätt matlagningsgrädde och cream cheese, Knorr Kryddpasta Bouquet all´Italiana, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong och vatten.
  3. Steg 3

    • Vispa samman cream cheese, matlagningsgrädde, vatten och salt till en sås.
  4. Steg 4

    • Lägg ¼ gratängfyllning i ett smort halvt gastronorm bleck, sedan lasagne-plattor och upprepa detta ytterligare tre gånger, där sista lagret är lasagne-plattor.
    • Slå gratängsåsen från steg 3, över lasagneplattorna
    • Toppa med gratängost.Baka av i combi ugn vid 180 grader (70 % ånga) i 20 minuter.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny