Menu

Ingredienser

+

Rostad citrusblomkål

Risotto


En mjuk och syrlig variant av risotto på vegetariskt vis med dinkel och mathavre istället för avorioris.

...

Förberedelser

  1. Rostad citrusblomkål

    • Skär blomkålen i mindre bitar och blanda med matfett och salt.
    • Rosta av i ugnen på 200 grader, tills den fått färg.
    • När den är klar, häll över HELLMANN'S Citrus Vinaigrette. Lägg blomkålen på risotton.
  2. Risotto

    • Koka mathavren mjuk ca tio minuter i vatten och Knorr Grönsaksfond på låg värme.
    • Blötlägg dinkelkornen över natten och koka tills de är mjuka.
    • Riv palsternacka och morot. Tärna äpple.
    • Fräs löken, palsternacka och moroten i matfett.
    • Tillsätt mathavren och dinkelkornen. Tillsätt osten och creme fraiche.
    • Avsluta med salt, citron, äpple och persilja.
    • Är risotton för stabbig, tillsätt extra vatten eller creme fraiche.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny