Menu

Ingredienser

+

Kött

  • Nötkött, ryggbiff svensk i 10 bitar 1800.0 g
  • Rapsolja, till stekning
  • Smör, till stekning
  • Salt och peppar

Pommes allumettes

  • Potatis, av potatisputset från fondanterna (se varmrätt) 400.0 g
  • Frityrolja 1.0 l

Rödvinssås

Bearnaisemajo


En klassisk rätt med modern twist! I stället för vanlig bearnaisesås bjuder vi på bearnaisemajonnäs. Och pommes fritesen har vi ersatt med ljuvligt frasiga och snygga pommes allumettes. Lite snitsigare, helt enkelt!

...

Förberedelser

  1. Kött

    • Stek eller grilla biffarna till 56 grader. Lyft från pannan och låt vila på plåt i ca 10 minuter. 
  2. Pommes allumettes

    • Strimla potatisen på en mandolin till Julienne (långa strån).
    • Spola i iskallt vatten tills vattnet är klart. Spola därefter potatisen ytterligare 5 minuter i varm vatten. Häng av i en sil. Lägg upp potatisen i en kökshandunk och torka noga. 
    • Fritera potatisen gyllenbrun och frasig, på 170 grader. Salta! 
  3. Rödvinssås

    • Svetta rödlöken i en kastrull. Tillsätt sockret och låt löken karamelliseras.
    • Häll på rödvinet och reducera till hälften. Tillsätt Knorr Professional DEMI GLACE samt vatten och oxfond. Låt sjuda i ca 20 minuter och smaka upp med salt, svartpeppar och sherryvinäger.
    • Blanda MAIZENA med lite vatten och red av. Sila av såsen och servera. 
  4. Bearnaisemajo

    • Blanda samman alla ingredienser. Låt stå och dra i minst 1 timme. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny