Menu

Ingredienser

+

Sotad vitkål med ättikssirap

  • Vitkål eller spetskål, gärna färsk 1.0 kg
  • Lök, gul 2.0 stk
  • Rapsolja 3.0 msk
  • Flingsalt 1.0 msk
  • Sirap,ljus 100.0 ml
  • Soja, japansk 2.0 msk
  • WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L 5.0 msk
  • Salt 2.0 tsk
  • Kryddpeppar rostad mortlad 1.0 msk

Rostad kål och lök med krisp och tuggmotstånd, dressas i ättiksirap för ett riktigt klassiskt svenskt tillbehör. Smaksätts med kryddpeppar givetvis.

...

Förberedelser

  1. Sotad vitkål med ättikssirap

    • Skär ner kål och lök i klyftor. Gnid in med matolja och flingsalt. Rosta i ugn 250 ºC ca 7-10 minuter. Låt svalna.
    • Koka upp ättika, sirap och soja. Låt småkoka i ca 10 minuter. Tillsatt salt och kryddpeppar.
    • Ringla ättikssirapen över den sotade kålen och löken.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny