Menu

Ingredienser

+

Spicey dipsås

Lökringar

  • Vetemjöl 500.0 g
  • Ägg, hela 60.0 g
  • Knorr Umami 3 x 1 kg 20.0 g
  • Vatten 200.0 ml
  • Socker 5.0 g
  • Öl 400.0 ml
  • Rapsolja 100.0 ml
  • Salt 5.0 g
  • Svartpeppar 2.0 g
  • Äggvita 120.0 g
  • Lök, skivad 600.0 g
  • Friteringsolja 2.0 l

Sötsur dipsås


De första i USA som hade lökringar på menyn var "Kirby’s Pig Stand", som öppnade i Texas 1921. Kirby’s, som också var USA:s första drive-in-restaurang, revolutionerade amerikanernas sätt att äta och blev en skola för andra, däribland McDonald’s och Burger King.

...

Förberedelser

  1. Spicey dipsås

    • Rör ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

  2. Lökringar

    • Vispa ihop mjöl, ägg, Knorr Umami, socker, vatten, öl, rapsolja och peppar till en slät smet. Låt smeten stå i kylen i minst 1 timme.
    • Vispa äggvitorna hårda och vänd ner i smeten.
    • Doppa lökringarna i smeten och fritera dem i 175 grader varm olja tills de är knapriga och gyllenbruna. Lägg upp dem på hushållspapper och smaksätt gärna med salt eller någon annan krydda.
  3. Sötsur dipsås

    • Vispa ihop Sweet Chilisås, MAILLE Äppelcidervinäger, rörsocker och koriander. Tillsätt rödlök och äpple.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny