Menu

Ingredienser

+

Blötlägg bönorna

  • Svarta bönor, torkade 250.0 g

Svart böngryta

  • Rödlök, tärnad 150.0 g
  • Chili, röd urkärnad hackad 12.0 g
  • Rapsolja 30.0 g
  • Vitlök, klyfta riven 15.0 g
  • Sötpotatis, skalad och tärnad 350.0 g
  • Potatis, fast tärnad 3x3 cm 225.0 g
  • Morot, skalad skivad 150.0 g
  • Paprika, röd tärnad 116.0 g
  • Vatten 150.0 ml
  • Koriander, färsk hackad 40.0 g
  • Lagerblad 2.0 st
  • Knorr Umami 3 x 1 kg 15.0 g

Mangosalsa



Här en vegetarisk variant på svarta bönor med sötpotatis och grönsaker. En klimatsmart och lättlagad gryta, som mår bra av att stå ett dygn före servering.


...

Förberedelser

  1. Blötlägg bönorna

    • Blötlägg bönorna över natten. Häll av vattnet genom ett durkslag.

  2. Svart böngryta

    • Häll bönorna i en kastrull, täck med vatten och koka upp. Sänk värmen till låg och sjud bönorna mjuka under lock.
    • Slå av vatten från bönorna, men spara kokvattnet. Ta undan ⅔ och mixa den återstående tredjedelen med bönspadet. Blanda resterande bönor med bönmixet.
    • Fräs löken och chilin i hälften av olja i 5 minuter tills löken är transparant. Vänd ner kryddpuré vitlök och blanda samman med bönorna.
    • Fräs morot, sötpotatis, potatis och paprika i resten av såsbasen tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt bönorna, Knorr Tomatino, vatten, lagerblad och Knorr Umami.
    • Koka upp, sänk värmen till låg och sjud alltsammans tills grönsakerna är helt mjuka och smaken mustig, ca 20 minuter.
  3. Mangosalsa

    • Blanda samtliga ingredienser. Ställ i kyl till servering
  4. Till servering

    • Servera grytan med kyld mangosalsa.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny