Menu

Ingredienser

+

Fyllning till samosas

Samosas

  • Filodeg 500.0 g

Samosans väg till Sydafrika från Indien är en historia från sent 1700-tal. Indier reste då från den ena engelska kolonin till den andra för att arbeta på landets sockerplantager. Här fick de kontraktsanställningar, när kontrakten gick ut erbjöds de ett stycke mark att odla på. Med sig hade de sina familjer och den här fantastiska maträtten.  

...

Förberedelser

  1. Fyllning till samosas

    • Värm oljan i pannan och bryn löken tills den blir mjuk. Tillsätt köttet och grönsakerna och rör om.
    • Tillsätt Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Vitlök, gurkmeja, Knorr PROFESSIONAL Rökt Chili puré och Knorr PROFESSIONAL Ingefära puréoch smaka av med salt. Låt rätten stå på svag värme tills den har kokat ihop.
    • Tillsätt garam masala, vårlök och korianderblad. Häll i citron- eller limesaft och rör om. Stäng sedan av värmen.

  2. Samosas

    • Skär ut filodegen i cirka 25 x 9 centimeter långa remsor. Lägg ut en matsked av fyllningen på mitten och vik trekantiga knyten (samosa). Förslut kanterna med lite vatten.
    • Lägg samosaknytena på en smord bakplåt och ställ in i ugnen. Baka i ugn vid 175 grader i cirka 8 minuter på varje sida.
  3. Tips!

    • Om man vill att samosaknytena ska bli ännu sprödare ska de friteras.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny