Menu

Ingredienser

+

Tater tots


Receptet på tater tots skapades för att man ville minska matspillet efter att ha skurit pommes frites. När tater tots lanserades år 1953 såldes de billigt. Till en början var det inte många som köpte dem, eftersom det billiga priset fick folk att betrakta dem som en produkt av låg kvalitet. När man höjde priset ökade emellertid försäljningen, och i dag äter amerikanerna 35 miljoner ton tater tots om året.

...

Förberedelser

  1. Tater tots

    • Häll vatten, rapsolja och Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Vitlök i en bunke.
    • Tillsätt Knorr Potatismos, lök, Knorr Umami, parmesanost, salt och peppar och rör moset slätt och fint.
    • Forma en cirka 3 centimeter tjock korv av massan och skär ut 5 centimeter långa bitar.
    • Låt massan vila i kylen i ett par timmar och panera bitarna i ägg och panko/ströbröd.
    • Fritera bitarna gyllenbruna och servera dem ljumma och spröda med en god dipsås.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny