Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Högrev 3 cm 1.6 kg
  • Rapsolja
  • Vetemjöl 60.0 g
  • Salt 2.0 tsk
  • Peppar 2.0 tsp
  • Lök, tärnad 700.0 g
  • Morot, tärnad 400.0 g
  • Blekselleri, skivad 500.0 g
  • Paprika, röd grov tärnad 600.0 g
  • Vitlöksklyftor hackad 30.0 g
  • Paprikapulver 4.0 msk
  • Kummin, stött 6.0 tsk
  • SLOTTS Tomatpuré 120.0 g
  • Lagerblad 6.0 st
  • Vatten 1.6 l
  • Potatis, skalad och grovt tärnad 1.6 kg
  • Salt och peppar
  • Till Servering
  • Crème Fraiche
  • Persilja, hackad

Mustig långkoks klassiker på högrev som värmer gott i höst och vinter mörkret, servera grytan med crème fraiche, hackad persilja och nybakat bröd.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Blanda mjöl med 1 tsk salt och 1 tsk peppar och panera köttet. Bryn köttet fint i matolja på alla sidor.
    • Sautera lök, morötter, selleri ,vitlök och hälften av paprikan mjuk i lite matolja. Tillsätt kött, kryddor och tomatpuré och sautera i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt lagerblad, vatten och Knorr Köttbuljong och rör om väl. Koka upp och sjud under lock tills köttet börjar mjukna ca 1.5 timma. Tillsätt potatis och resterande paprika och sjud vidare i ytterligare 30 minuter.
    • Justera smaken med salt och peppar före servering, servera grytan med crème fraiche och persilja.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny