Menu

Ingredienser

+

Fyllning

Paprika-färskost

Börek

  • Phillodeg 450.0 g
  • Margarin, flytande 100.0 g

Börek är ett generellt namn för bakverk i Turkiet. De kan var fyllda med kött, grönsaker och ost. Ofta görs de med phillodeg vilket gör bakverket lätt och krispigt. Det går också bra att använda smördeg. Låt din fantasi flöda och hitta ditt eget Börekrecept.

...

Förberedelser

  1. Fyllning

    • Skär grönsakerna i små tärningar. Fräs först löken, morötterna och potatisen i matfett i fem minuter.
    • Tillsätt zucchini, Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré, Knorr Grönsaksfond och vatten. Koka tills all vätska har kokat in.
    • Tillsätt spenat och smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
  2. Paprika-färskost

    • Vispa cream cheese, grädde och Knorr Professional Paprika kryddpuré till en skummig puré. Krydda med salt och peppar.
    • Ha i purén i en sprits och ställ in i kylskåpet i väntan på servering.
  3. Börek

    • Tina filodegen i förpackningen i rumstemperatur i cirka en timme. Ta en degplatta från förpackningen och smöra hela med matfett.
    • Lägg en degplatta till ovanpå den första och smöra hela med matfett.
    • Skär degplattan i fyra rektanglar. Lägg en dryg matsked fyllning på varje platta och vik den till formen av en triangel.
    • Lägg de färdiga trianglarna på en plåt och smöra återigen lätt. Frys in dem om du inte ska grädda dem direkt. Om du vill kan du även använda smördeg.
    • Grädda i ugnen i 220 grader i 12 minuter eller tills de fått färg på ytan. Servera böreken med färskost, färska örter och sallad.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny