Menu

Ingredienser

+

Picklad rödlök

  • Rödlök, skivad 400.0 g
  • WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L 100.0 ml
  • Socker 200.0 g
  • Vatten 200.0 ml
  • Salt 6.0 g

Semitorkad tomat

  • Tomater 400.0 g
  • Olja, oliv 10.0 ml
  • Salt 10.0 g

Burgare


Korngryn odlas ganska långt norrut och är ett utmärkt alternativ att ha i vegetariska färsrätter.

...

Förberedelser

  1. Picklad rödlök

    • Blanda hälften av vattnet med sockret, värm och rör om tills sockret löst sig, låt svalna och ha i resten av vattnet och WINBORGS Ättiksprit 12%.
    • Slå vätskan över rödlöken, gör den helst dagen innan. Förvara kylt.
  2. Semitorkad tomat

    • Klyfta tomater och blanda med olivolja, salt och svartpepper.
    • Lägg upp i en ugnsfast form och baka av på 60 grader i ca 4-5 timmar. Enklast är över natten. Tiden kan kortas ned om temperaturen höjs men då släpper tomaterna mer vätska.
  3. Burgare

    • Sätt ugnen på 230 grader.
    • Skala morot och skär den grovt. Likadant med lök och potatis.
    • Rosta potatis, morot och lök så den är mjuk rakt igenom och har ordentligt med färg.
    • Koka korngrynen enligt förpackningens instruktioner.
    • Mixapotatis, morot och lökgrovt.
    • Blanda i resten av ingredienserna och låt stå ett par minuter så MAIZENA Snowflake får suga åt sig vätska.
    • Panera i krossat bovete och stek i Milda Flytande Margarin så ytan blir krispig och får en gyllenbrun färg.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny