Menu

Ingredienser

+

Schnitzel

Löksky

Garnityr

  • Potatis, små 1.5 kg
  • Kapris 100.0 g
  • Persilja, färsk 40.0 g
  • Frityrolja

En härlig klimatsmart variant av klassisk schnitzel. Passar på vilken oktoberfest som helst.

...

Förberedelser

  1. Schnitzel

    • Sätt ugnen på 230 grader.
    • Koka korngrynen.
    • Rosta potatis och morot så den är mjuk rakt igenom och har ordentligt med färg.
    • Mixa potatis och morot grovt.
    • Stek löken med olja och timjan tills den blir gyllenbrun.
    • Blanda potatismixen med den stekta löken, korngryn, Knorr Brynt Lökfond, Knorr Grönsaksfond och MAIZENA Snowflake och låt stå ett par minuter så stärkelsen får suga åt sig vätska.
    • Forma schnitzeln, pudra på MAIZENA Majsstärkelse genom en chinoise, pensla på ägg och avsluta med panko.
    • Stek schnitzeln i olja tills den får en gyllenbrun färg på båda sidor.
  2. Löksky

    • Sautera löken mjuk i en panna med Milda Flytande Margarin.
    • Tillsätt resten av ingredienserna och reducera till hälften eller tills skyn tjocknat något.
  3. Garnityr

    • Ånga eller koka potatisen, låt den svalna. Stek den gyllenbrun i olja
    • Smaka av med flingsalt.
    • Hetta upp friteringsolja till 160-180 grader.
    • Tillsätt persiljan och fritera hastigt.
    • Strö kapris över den stekta schnitzeln.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny