Menu

Ingredienser

+

Pajbotten

  • Smör 120.0 g
  • Mandelmjöl 30.0 g
  • Socker, florsocker 90.0 g
  • Ägg 1.0 stk
  • Vetemjöl 235.0 g

Crème brûlée

Marinerade apelsiner

  • Apelsiner 5.0 st
  • Vaniljstång 2.0 st
  • Cointreau (apelsinlikör) 60.0 ml
  • Socker 50.0 g

Kramelliserad apelsin

  • Apelsin 3.0 st
  • Socker, rör 40.0 g

Chokladmousse


Apelsin crème brûlée-tarte på söt mördegsbotten och krispig karamellbrûlée topp med fluffigt choklad tillbehör…Himmelriket vid första tuggan.

...

Förberedelser

  1. Pajbotten

    • Blanda det smälta smöret med mandelmjöl, florsocker och 175 g mjöl. Rör ner ägget. Tillsätt resten av mjölet. Tryck ut degen i en kakform. Gör hål i botten med en gaffel. Lägg någon slags vikt på kakan. Grädda i 10 minuter i 160 grader. Ta bort vikten och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt det svalna.
  2. Crème brûlée

    • Blanda dessertingrediensen med en liten mängd mjölk. Värm resten av mjölken, apelsinjuicen och skalen. Låt mjölken ta smak av apelsinskalen och ta sedan bort skalen. Tillsätt mjölk-dessertblandningen i kastrullen. Värm tills det kokar. Tillsätt grädden och låt sjuda i cirka två minuter under ständig omrörning. Häll massan över kakan. Låt svalna i minst 6 timmar.
  3. Marinerade apelsiner

     
    • Skala apelsinerna med kniv. Skär apelsinen i bitar. Pressa ur  saften. Koka upp apelsinjuice, vaniljstång, vaniljfrön, likör och socker. Låt det svalna. Blanda såsen med apelsinbitarna.
  4. Kramelliserad apelsin

    • Skala apelsinen med kniv och skär apelsinen i tunna skivor. Fördela apelsinerna på en bakplåt och strö över socker. Grädda i 185 graders ugnsvärme i 20 minuter. 
  5. Chokladmousse

    • Blanda dessertingrediensen med den kalla mjölken. Blanda först med en elvisp i 2 minuter på låg hastighet och sedan i 5 minuter på hög hastighet. Låt vila i en timme. Lägg i en spritspåse.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny