Menu

Ingredienser

+

Gör så här


Mina asiatiska pops är enkla att forma och tillaga i ugnen, vilket gör dem perfekta för storkök, tycker jag. Prova gärna att krydda dem efter eget huvud och servera som en vegetarisk köttbulle eller frikadell. Du är kocken! Hoppas att det ska smaka! /Kajsa Siggesson, Restaurang Tullängen  Värt att veta: Fri från ägg, gluten och laktos

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Dag 1.  Blötlägg bönorna
    • Dag 2.  Koka bönorna: Koka lupinbönorna och åkerbönan enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Förbered quinoan: Spola quinoan i kallt vatten för att minska beskan. Koka den sedan enligt anvisningarna.
    • Förbered vitkålen: Grovriv vitkålen i en bunke. Tillsätt allt salt och massera kålen. Pressa ur vattnet och häll bort. (Om möjligt, salta kålen dagen innan för bästa resultat.)
    • Riv lök och vitlök
    • Grovriv rödlöken och vitlöken på ett zestjärn och blanda dem med kålen.
    • Tillsätt övriga ingredienser
    • Blanda i grönsaksbuljong, näringsjäst, MAIZENA och sherryvinäger.
    • Krydda: Tillsätt alla kryddor som anges i receptet.
    • Mixa bönorna: Mixa lupinbönorna i en multihackare tills de är så fina som möjligt. (En robotcoup fungerar bra vid större volymer.) Mixa åkerbönan med en stavmixer till en fastare puré. Det går även bra med kvarn eller hälldemaskin. Tillsätt bönblandningen i popsblandningen.
    • När quinoan är färdigkokt, blanda i den i smeten.
    • Provstek blandningen för att justera kryddningen efter smak.
    • Forma och baka: Forma blandningen till valfria former, rulla dem i MAIZENA och lägg dem på en plåt. Baka i ugnen på 175 grader varmluft i 15–20 minuter.
    • Förbered såsen: Blanda sojasåsen med övriga ingredienser och koka upp snabbt så att MAIZENAN tjocknar. Såsen ska vara tillräckligt tjock för att fästa runt popsen efter stekningen.
    • Stek popsen: Stek popsen i rapsolja tills de får en krispig yta.
    • Servera: Slunga popsen i såsen innan servering. Toppa med rostade sesamfrön eller vallmofrön. Servera dem på en nudelsallad eller wok med valfria tillbehör.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny