Menu

Ingredienser

+

Step 1

Rotsakspanna

  • 1.5 kg Rotsaker, valfritt i säsong (potatis, lök, rotselleri, sötpotatis, jordärtskocka)

Chunky Hummus

  • 400g Vreta Gulärt, blöt lagd dagen före och kokt.
  • Solrosfrön 75.0 g
  • Rapsolja 42.0 g
  • Vatten, efter önskad konsistens
  • Citronjuice 50.0 g
  • Efter behag: vitlök, paprika, spiskummin, salt, peppar, cayennepeppar.

Här har du verkligen ett modernt sätt att servera ett protein- och fiberrikt alternativ som både smakar och mättar! Ungdomarna som jag möter älskar både färgen och texturen och jag förstår dem. Den här rätten lagar jag året om och kombinerar med olika tillbehör och både varma och kalla såser. Toppa gärna med en fräsch sallad när det är säsong! /Kajsa



...

Förberedelser

  1. Step 1

    • Dag 1: Blötlägg Vreta Gulärt till hummusen.
    • Dag 2. Koka upp vatten, rapsolja, citronsaft, riven vitlök, sambal oelek och örtbuljong i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna (polenta, ärtmjöl och maizena) i en skål.
    • Häll i den torra blandningen och önskad smaksättning i den kokande vätskan under konstant omrörning. Sänk värmen och fortsätt vispa tills blandningen är krämig och utan klumpar. Blir det klumpar kan du lätt rädda upp den med en stavmixer!
    • När smeten är färdig, stäng av värmen och häll upp i en låg plåt eller form med bakplåtspapper i botten. Låt svalna och kyl ned direkt.
    • Fritering: Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull, på stekbord eller i fritös.
    • Dela den kylda polentan i önskade bitar.
    • Fritera polentabitarna tills de är krispiga och gyllene.
  2. Rotsakspanna

    • Dela rotsakerna i önskad storlek och rosta i ugnen tillsammans med kryddor och örter som passar till dagens servering.
  3. Chunky Hummus

    • Mixa till önskad konsistens. Smaksätt med salt, peppar samt övriga kryddor. Förvara kallt till servering.
    • Servera de friterade polentabitarna tillsammans med rotsakspanna, hummus och grön pesto.


  4. Kajsa tipsar!

    • Tänk på att hålla oljans temperatur på 170 grader under hela friteringen för bästa resultat.
    • Polentan kan göras i större volym i en steamkittel och frysas. 
    • Vid servering, puffa upp de friterade bitarna i ugnen på hög värme utan fukt för att få dem krispiga och som nygjorda. Dippa och njut!
Produkter
Recept
Favoriter
Meny