Ingredienser
Blåbär & mjölkchoklad tartelett
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.3
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Mandelmördeg till botten:
Smör eller margarin
/kg
150.0 g
0%
Socker, florsocker
/kg
95.0 g
0%
Mandelmjöl
/kg
30.0 g
0%
Vetemjöl
/g
250.0 g
0%
Ägg, färska
/g
60.0 g
0%
Salt
/g
1.0 g
0%
Vaniljstång
/st
1.0 st
0%
Blåbärskompott
Blåbär, puré
/g
250.0 g
0%
Socker
/kg
125.0 g
0%
Vaniljstång
/st
1.0 st
0%
Citron, juice färskpressad
/kg
10.0 g
0%
Pektin NH (Sosa)
/g
5.0 g
0%
Choklad namelaka
Mjölk, färsk
/g
200.0 g
0%
Glykos
/g
10.0 g
0%
Cream 35% (whipping, etc.)
/l
400.0 ml
0%
Vaniljstång
/st
1.0 st
0%
Choklad, mörk 64%
/g
300.0 g
0%
Gelatin, blad
/st
3.0 st
0%
Till garnering
Vatten
/g
80.0 g
0%
Albumina (Sosa)
/g
10.0 g
0%
Vaniljstång
/st
1.0 st
0%
Citron,zest
/g
3.0 g
0%
Socker, florsocker
/kg
80.0 g
0%
Socker
/kg
80.0 g
0%
Halloncrisp, mixad
/g
20.0 g
0%
Blåbär
/kg
200.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Mandelmördeg till botten:
-
Smör eller margarin 150.0 g
-
Socker, florsocker 95.0 g
-
Mandelmjöl 30.0 g
-
Vetemjöl 250.0 g
-
Ägg, färska 60.0 g
-
Salt 1.0 g
-
Vaniljstång 1.0 st
Blåbärskompott
-
Blåbär, puré 250.0 g
-
Socker 125.0 g
-
Vaniljstång 1.0 st
-
Citron, juice färskpressad 10.0 g
-
Pektin NH (Sosa) 5.0 g
Choklad namelaka
-
Mjölk, färsk 200.0 g
-
Glykos 10.0 g
-
Cream 35% (whipping, etc.) 400.0 ml
-
Vaniljstång 1.0 st
-
Choklad, mörk 64% 300.0 g
-
Gelatin, blad 3.0 st
Till garnering
-
Vatten 80.0 g
-
Albumina (Sosa) 10.0 g
-
Vaniljstång 1.0 st
-
Citron,zest 3.0 g
-
Socker, florsocker 80.0 g
-
Socker 80.0 g
-
Halloncrisp, mixad 20.0 g
-
Blåbär 200.0 g