Menu

Ingredienser

+

Hasselnötsmaräng

  • Hasselnötter, malda 110.0 g
  • Socker, florsocker 250.0 g
  • Bovete 35.0 g
  • Äggvita 110.0 g
  • Socker, rör 25.0 g
  • CARTE D'OR Karamelltopping 6 x 1 kg 200.0 g

Vid servering

  • Gräddalternativ, vispbar 500.0 ml
  • Honung, akacia 40.0 g
  • Vaniljsocker 10.0 g
  • Bär 400.0 g

Bovete kan användas till så mycket mer än bara gröt. En kul variant är de här goda hasselnöts marängerna med söt kräm och underbara skandinaviska bär.

...

Förberedelser

  1. Ugnen

    • Förvärm ugnen till 145 grader.
  2. Hasselnötsmaräng

    • Mixa hasselnötterna till mjöl i en matberedare.
    • Blanda hasselnötsmjölet med florsocker och bovetemjöl.
    • Vispa äggvitorna och sockret till en fast konsistens och vänd försiktigt ner massan i mjöl- och nötblandningen.
    • Vänd slutligen försiktigt ner Carte d’Or Karamell-toppingen i marängsmeten.
    • Spritsa utmarängssmeten i runda cirklar på en bakplåt i önskad storlek. Låt dem torka i cirka en kvart. Baka mitt i ugnen i 12–15 minuter.
  3. Vid servering

    • Vispa grädde med vaniljsocker och akaciahonung till en hård kräm.
    • Lägg krämen mellan makronerna och servera med färska bär.
  4. Tips!

    • Addera hackade torkade bär till hasselnötsmarängen och/eller garnera desserten med riven choklad.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny