Menu

Ingredienser

+

Chokladpastej

  • Cream 35% (whipping, etc.) 200.0 ml
  • Ägg (stora, klass A) 2.0 st
  • Choklad, ljus 39% 385.0 g
  • Vaniljstång, halv 1.0 st
  • Cream cheese 230.0 g

Chokladglass

  • Mjölk, färsk 275.0 g
  • Cream 35% (whipping, etc.) 275.0 ml
  • Vaniljstång, halv
  • Glykos 5.0 g
  • Ägg, gula 50.0 g
  • Socker 75.0 g
  • Gelespresa (Sosa) 1.0 g
  • Salt 1.0 g
  • Choklad, mörk 64% 70.0 g

Apelsinmaränger

  • Apelsinjuice, färsk 50.0 g
  • Apelsin, zest
  • Vatten 34.0 g
  • Albumina (Sosa) 10.0 g
  • Socker, florsocker 80.0 g
  • Socker 80.0 g

Apelsin & vaniljkräm

Mandelcrumbel

  • Smör 30.0 g
  • Socker 30.0 g
  • Mandelmjöl 30.0 g
  • Vetemjöl 30.0 g
  • Kardemumma malen
  • Salt

Till garnering

  • Hallon, färska 200.0 g
  • Björnbär 200.0 g
  • Ros, blad av 20.0 g
  • Harsyra 20.0 g

Bli inspirerad av våra chokladdesserter. Med våra chokladdesserter skapar du alltid en unik upplevelse för dina gäster.

...

Förberedelser

  1. Chokladpastej

    • Smällt chokladen till 45°C
    • Koka upp grädde med cream cheese och vaniljstången.
    • Slå den varma vätskan över chokladen i tre omgångar och skapa en emulsion.
    • Häll upp chokladblandningen i en pelarmixer och tillsätt äggen.
    • Klä en ugnssäker form med plastfilm och slå i chokladsmeten.
    • Grädda i ugnvid 95°C i 45 min
  2. Chokladglass

    • Smält chokladen till 45°C
    • Vispa upp äggula och socker
    • Koka grädde med mjölken, glykosen och den skårade vaniljstången
    • Slå den varma vätskan över äggblandningen under omrörning.
    • Slå sedan tillbaka blandningen i kastrullen och sjud till 84°C
    • Slå den varma vätskan över chokladen i tre omgångar.
    • Tillsätt gelespresa och mixa med en stav mixer till en jämn smet smaka av med lite salt.
    • Häll sedan upp glassmesten i Paco Jet behållare och frys.
    • Om du inte har en Paco Jet går det bra att köra glassen i en vanlig glassmaskin
  3. Apelsinmaränger

    • Blanda strösocker och albumina
    • Vispa apelsinsaft, zest och vatten, tillsätt socker albuminablandningen
    • Vispa på medelhastighet till styv maräng, sikta och vänd ner florsocker.
    • Spritsa upp platta maränger på ett bakplåtspapper.
    • Grädda i ugnen på 90°C i ca 1 timme.
  4. Apelsin & vaniljkräm

    • Koka upp mjölk, apelsinzest, vaniljstång och 100 g grädde.
    • Vispa upp äggula socker och MAIZENA
    • Häll den varma mjölkblandningen över äggblandningen samtidigt som du vispar.
    • Slå sedan tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp
    • Tag av från spisen och låt svalna till 65°C
    • Vispa ner det tärnade smöret.
    • När krämen är kall vänd ner den lättvispade knorr vispen och fyll upp krämen i spritspåse.
  5. Mandelcrumbel

    • Blanda samman samtliga ingredienser i en degblandare.´
    • Kör blandningen tills den är smulig.
    • Grädda crumblen i ugnen på 200° tills den är gyllenbrun ca 7 min.
  6. Till garnering

    • Garnera rätten med hallonen, björnbären, harsyran och rosenknoppsbladen.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny