Menu

Ingredienser

+

Botten

  • Socker, florsocker 95.0 g
  • Mandelmjöl 30.0 g
  • Vetemjöl 250.0 g
  • Ägg, färska 60.0 g
  • Vaniljstång 1.0 st
  • Salt 1.0 g
  • Smöreller margarin 150.0 g

Fyllning

  • Gelatin, blad 2.0 st
  • Choklad, vit 150.0 g
  • Hallon, puré 100.0 g
  • Socker 90.0 g
  • Ägg, färska 180.0 g
  • Cream 35% (whipping, etc.) 200.0 ml
  • Cream cheese 250.0 g

Garnering

  • Hallon, färska 200.0 g
  • Blommor, ätliga 10.0 g

Fräsch frusen halloncheesecake gjord på laktosfri Crème Bonjour och Rama Professional Laktosfri Visp 30%.

...

Förberedelser

  1. Botten

    • Skär smör i tärningar och blanda med dem torra ingredienserna i en matberedare.
    • När den har en sandig konsistens blanda i ägget, mixa tills degen precis går ihop.
    • Lägg den i kylen och kavla sedan ut den 3mm tjock.
    • Stansa ut med en rund utstickare och klä tartelettringarna.
    • Baka tartletterna gyllenbrun i ca 10 min på 175°C och låt svalna.
  2. Fyllning

    • Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten.
    • Vispa ägg och socker poröst.
    • Smält chokladen över vattenbad (max 45°C).
    • Smällt gelatinet med lite av hallonpurén och blanda sen med resterande puré.
    • Häll hallonblandningen över dem uppvispade äggulorna och tillsätt cream cheese.
    • Tillsätt sedan den smälta chokladen under omrörning.
    • Vispa upp grädde så den är lättvispad.
    • Vänd ner grädde i hallonblandningen med en slickepott till en jämn smet.
    • Häll upp smeten i dem gräddade tartelettskalen och frys i minst 2 timmar.
  3. Garnering

    • Garnera med hallonen och blommorna uppe på cheesecaken.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny