Menu

Ingredienser

+

Steg 1

  • Kamomill te, lösvikt ekologiskt 24.0 g
  • Socker 120.0 g
  • Vatten 2.0 l
  • Pukka Fruktte Wild Apple & Cinnamon EKO 4 x 20 p, påsar 4.0 stk

Steg 2

  • 1 St Glasburk, Två Liter
  • 1 St Scoby
  • 3 Dl Basvätska, Denna Är Viktig För Att Fermenteringsprocessen Ska Komma Igång. Bas Vätska + Scoby Går Att Köpa På Nätet.
  • Silladuk, Hushållspapper Eller Kökshandduk
  • 1 St Gummisnodd

Steg 3

  • Glasflaskor Med Patentlock
  • Äpple (Aroma) eller Inge Marie 1.0 stk
  • Ingefära, färsk hackad ekologisk 10.0 g

Att brygga herbucha tar lite längre tid än vanlig kombutcha men ack, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Här ett ljuvligt fermenterat, kryddigt och alkoholfritt aperitif alternativ till första advent.

...

Förberedelser

  1. Steg 1

    • Koka upp vatten slå av värmen och tillsätt kamomillte. Låt dra i 15 minuter, tillsätt socker och rör så att det löser sig. Sila bort örtblad och låt te svalna till rumstemperatur. Smaksätt med fyra påsar Wild apple & cinnamon. Låt dra natten över och lyft ur tepåsar.
  2. Steg 2

    • Diska glasburken noga
    • Lägg scoby i botten av burken, tillsätt socker-te och toppa med basvätska.
    • Täck burken medsilladuk, hushållspapper eller kökshanddukoch förslut med en gummisnodd. Ställ burken på ett mörkt ställe i minst 14 dagar. 
  3. Steg 3

    • Strimla Ingefäran (skala inte) och skala och strimla äpplet. Sänk ner äpple och ingefära i flaskan och fyll på med herbutcha tills en centimeter upp till locket återstår.
    • Förslut med patent lock och förvara i rumstemperatur i 2-3 dagar, öppna en gång om dagen så att den inte exploderar! Flytta därefter flaskan/or till kylen och låt vilai ytterligare 7 dagar så att smakerna mognar till sig. Fermenteringen fortsätter men blir rejält uppbromsad när herbuchan förvaras kylt. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny