Menu

Ingredienser

+

Tårtbotten

Fyllning

  • Ägg, gula 60.0 g
  • Socker 150.0 g
  • Citron, zest av 12.0 g
  • Citron, juice färskpressad 30.0 g
  • Vaniljsocker 2.0 g
  • Gelatin, blad 3.0 st
  • Crème Fraiche 34% 750.0 g
  • Cream 35% (whipping, etc.) 250.0 ml

Tårtmontering

  • Blåbär 150.0 g
  • Hallon, färska 150.0 g
  • Hallon, frusna 100.0 g
  • Socker 75.0 g

En variant på tysk osttårta som räcker till många. Väljer du att göra tårtan i ett GN bläck, multipliceras satsen med tre. För att förenkla, kan färdiga tårtbottnar användas. Tårtan kan göras på alla typer av frukt och bär endast fantasin sätter gränser.

...

Förberedelser

  1. Tårtbotten

    • Lägg bakplåtspapper i botten av en form (24 cm) med löstagbara kanter och smörj sidorna.
    • Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda mjöl, MAIZENA Majsstärkelse och bakpulver och sikta ner det i smeten.
    • Grädda tårtbotten i ugn i 20 minuter vid 175 grader.
    • Låt kakan svalna innan den delas till två tårtbottnar.
  2. Fyllning

    • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
    • Vispa äggulor och socker luftigt tillsammans med hälften av citron juicen.
    • Blanda i Creme Fraiche och smaksätt med citronskal, citronsaft och vaniljsocker. Vispa grädden pösig och vänd sammans med Creme Fraichen.
    • Värm upp resterande citron juice i en kastrull och smält gelatinbladen där i, vänd ner i smeten.
  3. Tårtmontering

    • Lägg en sockerkaksbotten i kakformen och varva med smet och botten, avsluta med ett lager smet. Ställ kallt i fyra timmar.
    • Mixa hallonsås på frusna hallon och socker, ta bort kanten på tårtan och dekorera med färska bär. Servera tårtan med hallonsås.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny