Menu

Ingredienser

+

Metod

  • Ägg 3.0 stk
  • Cream 35% (whipping, etc.) 200.0 ml
  • Smör 180.0 g
  • Socker 200.0 ml
  • Vetemjöl 860.0 g
  • Bikarbonat 4.0 g
  • . 1.0 st
  • Vaniljsocker 2.0 tsk
  • Till Fritering:
  • COCOS Kokosfett 20 x 500 g 1.5 kg

Klenäten friteras i kokosfett detta låter kanske omständligt men är faktiskt lättare än vad man tror och dessutom väl värt besväret! Ett värkligt klassiskt bakverk till jul som om man så önskar kan vändas i socker och kanel direkt efter friteringen.

...

Förberedelser

  1. Metod

    • Blanda vetemjöl, socker, vanilj, bikarbonat och citronskal
    • Vispa samman ägg, grädde, smält matfett och citronsaft och tillsätt de torra ingredienser till det våta. Blanda noga till en slät deg! Dela degen i fyra delar och kyl natten över.
    • Kavla degen tunt, ca 3 mm på lätt mjölat bord (så lite extra mjöl som bara möjligt!)
    • Skär sneda rutor och snitta ett hål i mitten, vik en av spetsarna genom hålet och dra igenom klenäten.
    • Förvara och kyl de färdigvikta klenäterna på smörpapper i en timma före fritering.
    • Fritera vid 170 grader tills klenäterna är gyllenbruna. Ta upp med hålslev, låt dem rinna av på papper.
    • Förvara tort och kan frysas.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny